On se régale! Herkutellaan!

Frankofoniaviikko (La semaine de la francophonie) juhlii tällä viikolla ranskan kieltä ja ranskankielistä maailmaa. Maaliskuulle sijoittuvaa kansainvälistä tapahtumaa on vietetty vuodesta 1995 lähtien.

Turun ranskan kieliluokkien oppilaat ja opettajat aloittivat koulupäivänsä Ensemblen tarjoamalla ranskalaisella aamupalalla croissantteja, hilloa ja mehua nauttien. Topeliuksen yläkoulussa aamiainen syötiin tiistaina 19.3. Järjestelyvastuussa ollut kieliluokka 9a kattoi pöydät sini-puna-valkoiseen asuun ja tarjoili croissantit 7.- ja 8.-luokkalaisille. ”Aamiainen sujui rennoissa merkeissä ja oppilailla oli mukavaa”, kertoi ranskan kielen opettaja ja 9a:n luokanvalvoja Anniina Kapanen. Topeliuksessa aamupalaa oli varattu 55 syöjälle.

Keskiviikkona 20.3. herkuttelemaan pääsivät Vähä-Heikkilän kieliluokkalaiset opettajineen. Ruokailuun oli varauduttu 150 croissantilla. Tunnelmaa kohotti ruokalassa soinut ranskalainen musiikki ja pöytiä koristivat oppilaiden askartelemat Eiffel-tornit. Ensemblen jäsenistöstä tuli viisi vanhempaa auttamaan aamupalan jakamisessa. Ja mikäpä kohteliaasti ranskaa puhuville koululaisille olikaan tarjoillessa!

Aamupalan lisäksi molemmilla kouluilla järjestettiin myös muuta ohjelmaa. Kielilinjan johtaja Johanna Mäkelä kertoi, että Suomen Ranskan instituutti avusti kahden ranskalaisen vieraan saamisessa Vähä-Heikkilän kouluun. Opettaja ja kouluttaja Vanessa Daubigney (L’École French in Normandy) kävi vetämässä leikkipajan 3.- ja 4.-luokkalaisille. Tutuksi tuli muun muassa perinteinen ranskalainen sanapeli Charade, jossa sanoja arvuutellaan vihjeiden perusteella. 4. ja 5. luokka tekivät sarjakuvia kuvittaja ja sarjakuvataiteilija Eric Leraillezin johdolla. Ranskan kieliluokka 1b kunnostautui pitämällä aamunavauksen keskusradiosta.

Topeliuksen yläkoulussa Vanessa Daubigney veti 9.-luokkalaisille kieleen ja frankofoniaan liittyviä digitaalisia sanapelejä.

Ylärivissä Topeliuksen tarjoilut ja osa 9a:n tiimiä. Kuvat Sofia Hoikkala.
Alarivissä Vähä-Heikkilän tunnelmia ja Ensemblen tarjoilijat. Kuvat Jenni Kallio.

Kategoria(t): YLEISTIEDOTTEET. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.