RANSKA TURUSSA

Ranskan kieltä ei liiemmälti kuule turkulaisessa katukuvassa, mutta ranskan kieltä ja kulttuuria voi Turussa aistia useammallakin tavalla: kahviloissa ja ravintoloissa, pienissä elintarvike- ja vaatetusliikkeissä, erilaisissa kulttuuririennoissa, kouluissa, yhdistystoiminnassa jne.   Alla joitakin linkkejä aihepiiriin liittyen. Muista kurkistaa aina silloin tällöin myös etusivumme tapahtumapäivityksiin, sieltä löytyy hyviä vinkkejä.

L’Hexagone on Turussa jo vuodesta 1985 lähtien toiminut suomalais-ranskalainen päiväkoti, jonka toiminta-ajatus perustuu sovellettuun kielikylpyn. Leikkien, laulujen, lorujen ja muiden päivittäisten puuhien kautta sekä suomen että ranskan kielet tulevat lapselle tutuiksi hauskalla ja luontevalla tavalla.

Turun ranskalainen seura ry – Cercle français de Turku on ystävyysyhdistys, jonka tarkoituksena on Ranskan sekä muiden ranskankielisten maiden kulttuurin, klelen aseman, tuntemuksen ja harrastuneisuuden edistäminen Turun ja sen lähikuntien alueella. Yhdistys järjestää jäsentilaisuuden kerran kuussa sekä ranskaksi että suomeksi. Cercle kutsuu tilaisuuksiinsa sekä Ranskan että muiden ranskakielisten maiden kulttuuriin, historiaan, tieteeseen ja talouteen esikoistuneita asiantuntijoita tilaisuuksien esitelmöitsijöiksi. Yhdistyksen pitkä perinne on järjestää gastronomisia iltoja vähintään kaksi kertaa vuodessa. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään ranskankielisiä keskustelu-iltoja ja kielikursseja. Lisätietoja: josselin.vasseur@gmail.com

  • Ranskan opintoja

Turussa on tarjolla myös yliopistollisia ranskan opintoja. Opinnoissa pyritään kielellisen viestinnän asiantuntijaksi joko kääntämisen tai kielen osalta, tähtäimessä on tietous kielestä (kieliasiantuntijuus) sekä kulttuurien välisen viestinnän asiantuntijuus.

Turun yliopisto / Kieli- ja käännöstieteiden laitos /Ranska, http://www.utu.fi/fi/yksikot/hum/yksikot/ranska/Sivut/home.aspx

Ranskan kunniakonsuli on Ranskan suurlähetystön paikallinen edustaja. Kunniakonsuli voi muun muassa olla mukana kahdenvälisissä kulttuuri-, koulutus- ja kehittämisprojekteissa. Turun kunniakonsulina toimii Panu Routila.

  • Haluatko, että myös oman organisaatiosi / yrityksesi tiedot näkyvät täällä? Ilmoita tietosi (organisaation tai yrityksen nimi ja kuvaus toiminnasta, yhteyshenkilön nimi sekä sähköpostiosoite) meille ja lisäämme tiedot mahdollisimman pian.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s