KIELILUOKALLA?

Ranska on niin kansainvälisten suhteiden, rakkauden kuin älyn kieli. Ranskaa puhutaan viidessä maanosassa ja se on internetin kolmanneksi käytetyin kieli. Erotu massasta, opettele ranskaa. ”Oui, bonjour.”
170500_opas_kansi

Se, millaista on opiskella kieliluokalla…  tai miten lapsen vieraan kielen oppimista voi tukea kotona, onkin sitten toinen juttu. Mutta onko se lopulta niin kovin vaikeaa? Tutustu Ensemblen oppaaseen TERVETULOA ranskan kielen pariin! – koosteeseen omista kokemuksistamme ja tiedoistamme, joita Turun ranskan kieliluokkalaisten vanhempina olemme kokeneet tärkeiksi jakaa kieliluokilla aloittavien lasten vanhemmille.

Ensemblen pieni opas Turussa ranskan kieliluokalla aloittavien lasten vanhemmille 2017 (pdf)

TERVETULOA ranskan kielen pariin! luo katsauksen kieliluokkien taustalla olevaan eurooppalaiseen opetusmenetelmään, tarjoaa sanaston ranskalaisiin juhliin (joista osaa on vietetty koulussakin), esittelee kannatusyhdistyksemme yhteystietoineen sekä esittelee joitakin lasten ja vanhempien kokemuksia ranskan kieliluokista Turussa.

* *  *  * *

Vieraan kielen oppiminen on helpointa, kun se aloitetaan jo varhaisessa iässä. Kielen oppiminen rikastuttaa lapsen maailmankuvaa ja voi olla hyödyksi myös muiden aineiden oppimiselle. Kielitivoli-hankkeen kotisivuilta löytyy tietoa niin eri kielistä kuin kielen valintaan liittyvistä tekijöistä.

  • http://www.kielitivoli.fi, Opetushallituksen valtakunnallinen hanke koululaisten vieraiden kielen opetuksen monipuolistamiseksi

Turun ranskan kieliluokilla kaksi ensimmäistä vuotta painottuvat ymmärtämiseen ja kielitaidon pohjan luomiseen. Lukemaan ja kirjoittamaan opitaan äidinkielellä (suomi). Vähä-Heikkilän (alakoulu) sekä Topeliuksen (yläkoulu) oppiaineita opetetaan joko kokonaan tai osittain ranskan kielellä.

Jos lapsesi on jo ranskan kieliluokalla, tarjoaa esimerkiksi Voie Expresse Ranskaan liittyvää kulttuuritietoa, kuva- ja videomateriaalia kaikille ranskan kielestä kiinnostuneille. Kannattaa myös tutustua linkkilistoihin ranskaa vieraana kielenä oppiville (matériel FLE).

Lisäksi mielenkiintoisia ovat seuraavat linkit:

Kommentoikaa ja antakaa vinkkejä joko tällä sivustolla tai lähettämällä postia osoitteeseen ensembleturku@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s