RANSKA SUOMESSA JA TURUSSA

Ranska Suomessa

Helsingissä toimiva Ranskan instituutti – Institut Français perustettiin vuonna 1968. Keskuksen tehtävät määrittelee Ranskan ulkoministeriö ja ne toteutetaan läheisessä yhteistyössä Ranskan Suomen suurlähetystön kanssa. Instituutti järjestää ranskan kielen kursseja, monenlaisa tapahtumia ja tarjoaa kirjasto- ja tietopalveluita.

Instituutin verkkosivuilta löydät näppärästi myös erilaista ranskalaisuuteen liittyvää kulttuuritarjontaa sekä Helsingin lisäksi muualla Suomessa.

Ranskan Suomen suurlähestystö – Ambassade de France en Finlande toimii Ranskan valtion edustajana Suomessa. Kattavalta sivustolta löytyy ajankohtaisia tiedotteita ja tietoa muun muassa Ranskassa matkustamiseen, asumiseen sekä opiskeluun liittyen.

Ranska Turussa

Vaikka ranskan kieltä kuulee harvemmiin turkulaisessa katukuvassa, kieltä ja kulttuuria voi aistia kaupungissa useammallakin tavalla: kahviloissa ja ravintoloissa, pienissä elintarvike- ja vaateliikkeissä, erilaisissa kulttuuririennoissa, kouluissa, yhdistystoiminnassa jne.

Lastentarha L’Hexagone on Turussa jo vuodesta 1985 lähtien toiminut suomalais-ranskalainen päiväkoti, jonka toiminta-ajatus perustuu sovellettuun kielikylpyn. Leikkien, laulujen, lorujen ja muiden päivittäisten puuhien kautta sekä suomen että ranskan kielet tulevat lapselle tutuiksi hauskalla ja luontevalla tavalla.

Turun ranskalainen seura ry – Cercle français de Turku on ystävyysyhdistys, joka edistää Ranskan sekä muiden ranskankielisten maiden kulttuurin, kielen aseman, tuntemuksen ja harrastuneisuuden lisäämistä Turun ja lähikuntien alueella. Toimintaan kuuluu jäsentapahtumia, esitelmiä ja keskustelutapahtumia ranskankielisen kulttuurin, historian, tieteen ja talouden parissa. Myös gastronomisilla illoilla on pitkä perinne.

Turun yliopiston Ranskan oppiaineessa tutkitaan erilaisia kielellisen viestinnän ja kielten oppimisen ilmiöitä sekä koulutetaan kielen ja viestinnän asiantuntijoita. Åbo Akademin Franska språket och litteraturen tarjoaa ranskan kielen ja kirjallisuuden opintoja yleisellä, aineenopettajalinjalla ja kielen ja talouden linjalla.

Ranskan kunniakonsuli – Consul Honoraire de France on Ranskan suurlähetystön paikallinen edustaja. Kunniakonsuli voi muun muassa olla mukana kahdenvälisissä kulttuuri-, koulutus- ja kehittämisprojekteissa. Turun kunniakonsulina toimii Panu Routila.

Haluatko, että myös edustamasi tahon tiedot näkyvät täällä? Ota yhteyttä ensembleturku@gmail.com.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s