RANSKA SUOMESSA

  • Ranskan Instituutti, Institut Francais à Helsinki, www.france.fi

Helsingissä toimiva Ranskan instituutti perustettiin vuonna 1968. Keskuksen tehtävät määrittelee Ranskan ulkoministeriö ja ne toteutetaan läheisessä yhteistyössä Ranskan Suomen suurlähetystön kanssa.

Keskus toimii kahden kulttuurin kohtauspaikkana. Ranskan Instituutista löytyy laadukkaat ja monipuoliset ranskan kielen kurssit sekä kirjasto-tietokeskuksen laajan kokoelman ja palvelut.

Lisäksi toimintaan kuuluu läheinen yhteistyö paikallisten viranomaisten ja yliopistojen kanssa ranskan kielen edistämisessä sekä opiskelu Ranskassa – asioissa. Tiedeyhteistyön pääpaino on aloilla, joilla Ranska on osoittautunut vahvaksi eli esim. tietotekniikassa ja ympäristötieteissä. Yhteistyökumppaneita ovat mm. viranomaiset, tutkimuslaitokset, yliopistot ja festivaalit.

France.fi – sivustolta löydät näppärästi myös erilaista ranskalaisuuteen liittyvää kulttuuritarjontaa sekä Helsingissä että koko Suomessa.

Kattava sivusto ajankohtaistiedottteineen (viralliset tiedotteet, kauppasuhteet, kulttuuri…) ja Ranskassa matkustamiseen, asumiseen sekä opiskeluun liittyen. Lisäksi tietoa suurlähetystön toiminnasta sekä Suomen ja Ranskan välisistä kauppasuhteista.

Hyviä linkkejä mm. ilmaiseen ranskan kieleen perehdyttävään sivustoon

logo_parlonsfrancais Screen Shot 2013-10-01 at 6.59.33 AM

Tutustu tarkemmin osoitteessa http://parlons-francais.tv5monde.com/webdocumentaires-pour-apprendre-le-francais/p-1-lg0-Accueil.htm .

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s